Ιδεογράμματα 2016-10-25T11:49:46+00:00
  • Η ηλικία της θάλασσας

    Η ηλικία της θάλασσας

    Η θάλασσα έχει την ηλικία του πλανήτη, αλλά μπορούμε να μετρήσουμε τα χρόνια της και με έναν άλλο τρόπο, από τότε που ο άνθρωπος μέσω της τέχνης, ειδικότερα της λογοτεχνίας, άρχισε να μιλάει για αυτήν.

  Περισσότερα στην κατηγορία   

Το ασανσέρ της γραφειοκρατίας

Ιούνιος 17th, 2017|

Η ευχή «καλή τύχη» ταιριάζει απόλυτα, όταν πρόκειται να καταπιαστεί κανείς με το δαιδαλώδες σύστημα κάθε μηχανισμού. Το ελάχιστο, αυτονόητο αίτημα χαρακτηρίζεται από μια έκδηλη γραφειοκρατική δυσπλασία με πολλά επιμέρους συμπτώματα, τα οποία έχουν τη μορφή της γραφειοκρατίας.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ασανσέρ της γραφειοκρατίας

Η κοινωνία της στιγμής

Μάιος 12th, 2017|

Η κοινωνική πραγματικότητα ανέκαθεν επιδρούσε στον καθένα, όμως φτάνει σε σημείο να επηρεάζει την ανθρώπινη «ουσία» με τρόπο που η σύσταση δίνει ένα απάνθρωπο αποτέλεσμα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κοινωνία της στιγμής

Αναζητώντας την κοινωνία

Μάρτιος 20th, 2017|

Η κοινωνία ως σύνολο εξοβελίζεται από το πεδίο της πολιτικής καθώς η λήψη μιας απόφασης μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να λειτουργεί σε όφελος μιας μόνο κοινωνικής ομάδας έναντι του κοινωνικού συνόλου.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναζητώντας την κοινωνία

Το χιούμορ

Μάρτιος 1st, 2017|

Ο παραλογισμός αποτελεί τον καίριο παράγοντα δημιουργίας του χιούμορ σε συνδυασμό με ένα ασυνήθιστο προσωπικό τόνο. Η άρνηση της σοβαρότητας, των αποδεκτών κοινωνικών καταστάσεων, του τρόπου που οι άλλοι φέρονται, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το χιούμορ

Η χρονική διάρκεια του «εδώ και τώρα»

Ιανουάριος 31st, 2017|

Το «Εδώ και Τώρα» είναι μόνο ένα σύνθημα του παρελθόντος για κάποιο χαμένο παρόν. Όμως υπάρχει η διαδοχή του, στη θέληση εκείνων που περιμένουν έστω και μια μικρή αλλαγή, αναθάρρηση.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η χρονική διάρκεια του «εδώ και τώρα»

Ένα Τεταρτημόριο Ευτυχία

Δεκέμβριος 19th, 2016|

Η απόκτηση πλήθους αγαθών σχετίζεται με τη δυνατότητα απόλαυσης τους μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο, είναι αδύνατο σε μια κοινωνία που βυθίζεται στην ανέχεια και στη δυστυχία να υπάρχει η ευχαρίστηση της αφθονίας.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένα Τεταρτημόριο Ευτυχία

Η βία κατά των γυναικών σε αριθμούς

Νοέμβριος 25th, 2016|

Η Βία κατά των γυναικών δεν είναι ερωτικό πάθος, τυχαίο περιστατικό, περιπέτεια, λάθος, αρρωστημένη αγάπη, είναι πράξη κυριαρχίας και άσκηση εξουσίας.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η βία κατά των γυναικών σε αριθμούς

Το αρχηγικό μοντέλο

Νοέμβριος 7th, 2016|

Τα κόμματα συνοδεύονται από το όνομα του αρχηγού τους, περισσότερο και από τις ομάδες ποδοσφαίρου, ο αρχηγός γίνεται αυτός που αποφασίζει για όλα. Ορίζει το παιχνίδι εμφανίζοντας κι εξαφανίζοντας πρόσωπα γύρω του κατά το δοκούν.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το αρχηγικό μοντέλο

Η φαντασία στην εξουσία

Σεπτέμβριος 19th, 2016|

Η εξουσία επιδιώκει να φαίνεται και να επιβάλλεται. Είναι ισχυρή, ακλόνητη, δεν τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Έχει κανόνες που απαιτούν υπακοή, παραμένει ανεκτική στη διαφοροποίηση, μέχρι εκεί που δεν κινδυνεύει.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η φαντασία στην εξουσία

Ήρωες σε τιμή ευκαιρίας

Σεπτέμβριος 11th, 2016|

Η ανάγκη να μιλήσουμε για ήρωες είναι επιτακτική σε περιόδους γενικευμένης κρίσης πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής. Συνδέεται με την αγωνιώδη δίψα για το εξωπραγματικό ...

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ήρωες σε τιμή ευκαιρίας

Εθνική Ομοιοπαθητική

Μάιος 9th, 2016|

Η επίκληση στα εθνικά θέματα λειτουργεί ως ενναλακτικός τρόπος θεραπείας των προβλημάτων της συγκυρίας, τα οποία κάνουν αβίωτη την καθημερινότητα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εθνική Ομοιοπαθητική
Load More Posts

   Social Mix   

πρόσφατα the cocktail party
  • Βαρουφάκης thecocktailparty.gr

Πρώτη φορά

Ιούλιος 27th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρώτη φορά

...καλώς ή κακώς ο Βαρουφάκης, κατείχε από τις σπουδαιότερες θέσεις σε μια πολύ σημαντική περίοδο της πολιτικής ιστορίας του τόπου, η οποία ενδεχομένως να απασχολεί για πολλά χρόνια το πολιτικό σύστημα, όχι μόνο της Ελλάδας.

  • η κουλτούρα της σιωπής thecocktailparty.gr

Η κουλτούρα της σιωπής

Ιούλιος 17th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κουλτούρα της σιωπής

Από την άλλη πλευρά μια εκκωφαντική σιωπή από τους ανθρώπους του πνεύματος για όλα αυτά τα καθημερινά βιώματα των ανθρώπων, χωρίς να χρειάζεται η αποτύπωση καμίας έρευνας, για να γίνει αντιληπτή η αποστέρηση που βιώνουν.

  • μιχάλης γκανάς προσωπικό thecocktailparty.gr

Μιχάλης Γκανάς, “Προσωπικό”

Ιούλιος 7th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μιχάλης Γκανάς, “Προσωπικό”

Επειδή η ζωή μας μοιάζει να φυραίνει μέρα τη μέρα, δε θα πει πως η ζωή δεν αξίζει τον κόπο.Επειδή σ´ αγάπησα και σ´ αγαπώ ακόμη κι ας μην είναι όπως παλιά, δε θα πει πως πέθανε η αγάπη, κουράστηκε ίσως, σαν καθετί που ανασαίνει.

  • Τσακνής Ραχήλ ΣΚΑΣΕ

Η Αλίκη στη χώρα του ΣΚΑΣΕ

Ιούλιος 5th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Αλίκη στη χώρα του ΣΚΑΣΕ

Το Σκάσε του Τσακνή δείχνει την απομάγευση της εξουσίας. Αλλά αν η πτώση σε μια λαγότρυπα οδηγεί σε ένα φανταστικό κόσμο, η πτώση σε μια προεδρική θέση οδηγεί απλώς σε στάση καθίσματος.

  • αλέξης τσίπρας μάνος στεφανίδης

Μάνος Στεφανίδης, “Ο μοιραίος Αλέξης”, Εναλλακτικές Εκδόσεις, 2017

Ιούνιος 29th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μάνος Στεφανίδης, “Ο μοιραίος Αλέξης”, Εναλλακτικές Εκδόσεις, 2017

Ο Μοιραίος Αλέξης είναι ένα βιβλίο αναμέτρησης, με τα γεγονότα, τα διλήμματα και τις διαψεύσεις μιας εποχής, η οποία μας υποχρεώνει να πάρουμε θέση, «για την υπέρβαση όλων των αδιεξόδων, για το ξεπέρασμα της κρίσης και της παρακμής.»

X