Γυαλιά-Καρφιά 2016-10-25T11:44:39+00:00
  • πλαστική σακούλα

    Χωρίς πλαστική σακούλα

    Ο κόσμος μετατρέπεται σε έναν ατελείωτο σκουπιδότοπο με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον, τους ανθρώπους και τα ζώα. Το να παράγουμε λιγότερα απορρίμματα δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο φανταζόμαστε.

  Περισσότερα στην κατηγορία   

Στο χείλος της ανεργίας

Αύγουστος 23rd, 2017|

Η αναμέτρηση, όμως, με το τέρας της ανεργίας δεν τελειώνει εδώ, υπάρχει ο ΟΑΕΔ. Μια δημόσια υπηρεσία αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των ανέργων, αν και ο τίτλος της φανερώνει έναν άλλο ρόλο...

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στο χείλος της ανεργίας

Περήφανοι γονείς

Ιούνιος 11th, 2017|

Κι όλα κάπως έτσι ξεκινούν, όταν δανείζεις τη φωνή σου για εκείνο που τόσοι και τόσες θέλουν να πουν. Και τότε η φωνή σου πολλαπλασιάζεται για να μην χαθεί ποτέ.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περήφανοι γονείς

Δέντρο στο σαλόνι

Ιούνιος 2nd, 2017|

Τα δέντρα, όπου βρίσκονται είναι μια ευχάριστη όαση, ακόμα και αυτό το μοναδικό δίπλα από τη στάση του λεωφορείου και εκείνα στα παγκάκια της πλατείας Συντάγματος ακριβώς έξω από το μετρό.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δέντρο στο σαλόνι

Documenta 14 ( Eating from Athens )

Απρίλιος 25th, 2017|

[...Καταγγέλλουμε λοιπόν, τον τρόπο με τον οποίο η διοργάνωση εκμεταλλεύεται την ανεργία στην Ελλάδα προκειμένου να ρίξει το μισθό προς όφελος των κερδών της, αλλά και των κερδών της εταιρείας – εργολάβο που ανέλαβε να φέρει σε πέρας τις συμβάσεις εργασίας...]

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Documenta 14 ( Eating from Athens )

Crash Stress

Μάρτιος 30th, 2017|

Πιο επιρρεπείς στο στρες είναι οι γυναίκες, καθώς δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση από τις συνέπειες της κρίσης στην εργασία τους, όπου η περικοπή των μισθών, οι απολύσεις και η ανεργία διογκώνονται.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Crash Stress

Γιατί είμαι γυναίκα

Μάρτιος 7th, 2017|

Όπως γράφει η Judith Butler το φύλο το καθορίζει η συμπεριφορά, δηλαδή μπορείς να επιλέξεις τον έμφυλο ρόλο σου, όπως και τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό. Μέχρι εδώ όλα καλά [...]

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιατί είμαι γυναίκα

Οι συνταγές του έρωτα

Φεβρουάριος 14th, 2017|

Μια εναλλακτική υπάρχει, στις συνταγές του έρωτα να εφαρμόσεις τη μέθοδο της δίαιτας, ακολουθώντας αυτό που σου φαίνεται πιο νόστιμο. Η αναζήτηση του ερωτικού ελιξηρίου στο φαγητό, έχει σίγουρα περισσότερο ενδιαφέρον .

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι συνταγές του έρωτα

Το προνόμιο της εργασίας

Ιανουάριος 20th, 2017|

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό οι κυβερνήσεις να αγκομαχούν για την πτώση της ανεργίας, όταν περιστέλλουν τις κοινωνικές δαπάνες, ενώ οι προϋπολογισμοί των κοινωνικών υπηρεσιών μειώνονται παντού.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το προνόμιο της εργασίας

Ττττ… τι έγινε με τη θέρμανση;

Ιανουάριος 8th, 2017|

Ρώτησα φίλους και γνωστούς, τουλάχιστον οι μισοί δεν έχουν θέρμανση. Και ττττ…, τι κάνετε; Ένιωθα πόνο στα δάχτυλα μόνο στη σκέψη ότι δε θα είχα τη δυνατότητα να ανάψω το μαγικό κουμπάκι της θέρμανσης και να δω το θερμοστάτη να κλείνει κάπου στους 17 βαθμούς.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ττττ… τι έγινε με τη θέρμανση;

Το 2016 σε χρόνο μηδέν

Δεκέμβριος 29th, 2016|

Το 2016 φαντάζει σύντομο, ήδη παρελθόν, από το 2015 συνηθίσαμε ο ιστορικός χρόνος να τρέχει ταχύτατα. Για το 2017 οι προβλέψεις ήδη δεν συγκεντρώνουν κανένα ενδιαφέρον.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το 2016 σε χρόνο μηδέν

Τα Χριστούγεννα του Κυρίου Τίποτα

Δεκέμβριος 14th, 2016|

Τα Χριστούγεννα είναι η ευκαιρία για να καταναλώσεις χωρίς τύψεις όποιο παραμύθι διαλέξεις. Εκείνο του στολισμού του σπιτιού με την απαραίτητη ανανέωση των σπασμένων στολιδιών ή του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα Χριστούγεννα του Κυρίου Τίποτα

Κατεβείτε την προκήρυξη

Νοέμβριος 19th, 2016|

...σιγά μην το ψάξεις, πάει αυτό, σειρά έχει άλλη προκήρυξη. Την παράσταση σε αυτού του είδους, τις φωτογραφικές, προκηρύξεις κλέβουν οι Δήμοι.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κατεβείτε την προκήρυξη

Εδώ το καλό ΕΣΠΑ

Οκτώβριος 5th, 2016|

Ακούω για επιχειρήσεις που το ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί αφιλοκερδώς και λέω να το ψάξω. Αυτά τα προγράμματα είναι η δική μου ευκαιρία για να κάνω μια καινούργια αρχή.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εδώ το καλό ΕΣΠΑ

Στις τράπεζες λεφτά

Δεκέμβριος 2nd, 2015|

Διατηρώντας ένα πλέγμα προνομίων, οι τράπεζες έμοιαζαν με τοτέμ που έπρεπε να λατρεύονται με σκοπό τον εξευμενισμό τους. Ώσπου εξαγγέλθηκε το περίφημο δημοψήφισμα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στις τράπεζες λεφτά

Πρόσφυγας χωρίς σύνθημα

Νοέμβριος 5th, 2015|

Το πρώτο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θυμάμαι είχε τύμπανα και χορούς. Αφρικανοί και Αφρικανές που χόρευαν γιορτάζοντας την ελευθερία να διαδηλώνουν για ίσα δικαιώματα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσφυγας χωρίς σύνθημα

   Social Mix   

πρόσφατα the cocktail party
  • Δημήτρης Πέτρου Οι αστρονόμοι

Δημήτρης Πέτρου “Οι αστρονόμοι”

Οκτώβριος 19th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δημήτρης Πέτρου “Οι αστρονόμοι”

[ Στις νέες χώρες / οι αστρονόμοι δεν γνωρίζουν / από εξόδους κινδύνου. / Σκάβουν διαρκώς το ίδιο τούνελ. ]...

  • Το εχέφρον φύλο

Το εχέφρον φύλο

Οκτώβριος 13th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το εχέφρον φύλο

Η φασαρία για το φύλο και τον επαναπροσδιορισμό του μπορεί να πέρασε από τη βουλή, με τις κραυγαλέες πολιτικές σκοπιμότητες, όμως η συζήτηση δε θα σταματήσει εκεί. Ήδη γίνεται πολύ λόγος για το αν θα αλλάξει κάτι, το ελάχιστο, στην κοινωνική αντίληψη σε σχέση με τους έμφυλους ρόλους...

  • Οδός Ξούθου, το αόρατο κέντρο - γυναίκες οροθετικές

Οδός Ξούθου, το αόρατο κέντρο

Οκτώβριος 9th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οδός Ξούθου, το αόρατο κέντρο

Στην Ξούθου συνελήφθησαν και διαπομπεύθηκαν το 2012 γυναίκες οροθετικές. Το ταξίδι στην πόλη ακολουθεί τη διαδρομή των γυναικών στο στενό αυτό δρόμο, μέσα από το δρώμενο – καταγγελία που έγινε από την ηλεκτρονική εφημερίδα «Το Μωβ» στα πλαίσια του Project: Ξούθου, η σιωπή της πόλης.

  • Καταλονία

Ιδεολογικές και πραγματικές σφαίρες

Οκτώβριος 1st, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ιδεολογικές και πραγματικές σφαίρες

Είναι φανερό πως όποια μορφή δημοκρατικής συμμετοχής για τον αυτοκαθορισμό της κοινωνίας, προς το ξεπέρασμα της διάκρισης κράτους και κοινωνίας, πολιτικού και ιδιωτικού, συνδυασμού πολιτικής και κοινωνικής δημοκρατίας αποτελεί ισχυρό φόβητρο.

  • φιλανθρωπία

Ελέω φιλανθρωπίας

Σεπτέμβριος 28th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ελέω φιλανθρωπίας

Το κυρίαρχο υπόβαθρο, το οποίο προάγει τη φιλανθρωπία είναι μια συγκίνηση, η οποία λειτουργεί ενισχυτικά τροφοδοτούμενη συναισθηματικά. Η υποχρέωση και το μέλημα της κρατικής κοινωνικής πολιτικής μετατρέπεται σε προσωπικό καθήκον και υποχρέωση των πολιτών μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.