Εντευκτήριο2016-10-29T02:54:21+03:00
εντευκτήριο the cocktail party

  Περισσότερα στην κατηγορία   

Ιδεολογικές και πραγματικές σφαίρες

1 Οκτωβρίου, 2017|

Είναι φανερό πως όποια μορφή δημοκρατικής συμμετοχής για τον αυτοκαθορισμό της κοινωνίας, προς το ξεπέρασμα της διάκρισης κράτους και κοινωνίας, πολιτικού και ιδιωτικού, συνδυασμού πολιτικής και κοινωνικής δημοκρατίας αποτελεί ισχυρό φόβητρο.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ιδεολογικές και πραγματικές σφαίρες

Η κουλτούρα της σιωπής

17 Ιουλίου, 2017|

Από την άλλη πλευρά μια εκκωφαντική σιωπή από τους ανθρώπους του πνεύματος για όλα αυτά τα καθημερινά βιώματα των ανθρώπων, χωρίς να χρειάζεται η αποτύπωση καμίας έρευνας, για να γίνει αντιληπτή η αποστέρηση που βιώνουν.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κουλτούρα της σιωπής

Η ρητορική της απελπισίας

4 Ιουνίου, 2017|

Η αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους επικοινωνιακά, χωρίς άμεσο σχέδιο, το μόνο που εξασφαλίζει είναι μια εικόνα απελπισίας. Όπου η γραβάτα και οι ατάκες αγνοούν επιδεικτικά τη σημασία των πολιτικών αποφάσεων για το κοινωνικό σύνολο.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ρητορική της απελπισίας

Σαν φάρσα

18 Μαΐου, 2017|

Η πλειοψηφία της κοινωνίας παρακολουθεί αμέτοχη, ψηφίζοντας τον κανένα, εγκλωβισμένη σε έναν άκρατο συναισθηματισμό που μπορεί να πάρει τη μορφή του φανατισμού. Είναι έτοιμη και πάλι να πουλήσει ασύνετα την ψήφο της σε όποιον κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σαν φάρσα

Κρείττον το σιωπάν

3 Μαΐου, 2017|

Ο αρχικός ενθουσιασμός για τη συμφωνία και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης δεν παρέμεινε αμείωτος υπό τη συνοδεία μειωτικών όρων. Είναι προφανής ο περεταίρω περιορισμός της πολιτικής εξουσίας, εφόσον νομοθετούνται μέτρα για μια περίοδο στην οποία δεν είναι ακόμα γνωστή η κυβερνητική πλειο

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κρείττον το σιωπάν

Ένας παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος

23 Απριλίου, 2017|

Ένας πυρηνικός πόλεμος δεν είναι κάτι μυθικό, ούτε αναπόδραστο, οι καταστροφές που έχει βιώσει ο πλανήτης από τους πολέμους δεν ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. « Η εικόνα της ολότελα κατεστραμμένης Χιροσίμα από μια μοναδική βόμβα πρέπει να μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό οποιουδήποτε αισθάνεται να τον αφορά η μοίρα αυτού του κόσμου».

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένας παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος

Δημοκρατία υπό εξαφάνιση

15 Μαρτίου, 2017|

Όταν μιλάμε για κοινοβουλευτική κρίση χρειάζεται να εντοπίσουμε τα συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία στραγγαλίζουν τη δημοκρατία αφαιρούν ελευθερίες και δικαιώματα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δημοκρατία υπό εξαφάνιση

Το Ευρωπαϊκό όνειρο

21 Φεβρουαρίου, 2017|

Οι υποστηρικτές με κάθε θυσία του ευρωπαϊκού ονείρου, οι μένουμε Ευρώπη, όπως οι ίδιοι θέλησαν να αποκαλούνται, κινδυνολογούν με πάθος για τις τυχόν διεκδικήσεις μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο των μνημονίων.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Ευρωπαϊκό όνειρο

Δανειστή επιτρέποντος

8 Φεβρουαρίου, 2017|

Το ψευτοδίλημμα το οποίο βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή των συντηρητικών δυνάμεων τροφοδοτείται από τις δικές του επιλογές διακυβέρνησης, οι οποίες επαναφέρουν αυτές τις δυνάμεις και δημιουργούν το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον στήριξή τους από την κοινωνία.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δανειστή επιτρέποντος

Η εκπροσώπηση σε αδιέξοδο

18 Ιανουαρίου, 2017|

Η κρίση των κομμάτων είναι παρούσα. Αυτή η συνθήκη έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της δημοκρατίας, των ελευθεριών, αναπαράγοντας αποκλειστικά ό, τι είναι ανώδυνο και ελκτικό.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η εκπροσώπηση σε αδιέξοδο

Τα πουλιά των Θεοφανίων

6 Ιανουαρίου, 2017|

. Ένα βουλευτικό σώμα από την «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ, την κεντροαριστερά, τη δεξιά και την ακροδεξιά που υιοθετεί το χειροφίλημα, την παρουσία σε κάθε θρησκευτική εορτή, τελετές, δοξολογίες, περιφορές εικόνων, για να τους βλέπει το εκλογικό σώμα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα πουλιά των Θεοφανίων

Ένας φανταστικός προϋπολογισμός

13 Δεκεμβρίου, 2016|

Αυτή η εικόνα με τις διαρθρωτικές αλλαγές να αποτελούν το στόχο έχει μόνο καταφέρει να μειώνει συνεχώς τις δαπάνες των νοικοκυριών, την κατανάλωση και την όποια επιχειρηματική πρόθεση.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένας φανταστικός προϋπολογισμός

Το εμπροσθοβαρές 3ο Μνημόνιο

17 Νοεμβρίου, 2016|

Τελικά το 3ο Μνημόνιο δεν είναι ούτε εμπροσθοβαρές, ούτε το τελευταίο, είναι η συνέχεια της ακραίας λιτότητας και έχει πολλά επεισόδια ακόμα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το εμπροσθοβαρές 3ο Μνημόνιο

Χίλαρι VS Τραμπ, Εις άτοπον απαγωγή

9 Νοεμβρίου, 2016|

Ο Μπέρνι Σάντερς δεν ήταν εκεί να εκφράσει αυτό τον κόσμο που ξέρει καλά τι εξυπηρετούν οι Κλίντον και η πολιτική τους.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χίλαρι VS Τραμπ, Εις άτοπον απαγωγή

Το τσίρκο

31 Οκτωβρίου, 2016|

Η πολιτική ζωή μοιάζει με ένα περιοδεύων τσίρκο που δίνει παραστάσεις σε πρώτη ευκαιρία. Προσωρινά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει την ευθύνη των...

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το τσίρκο

ΜΑΤ και Αριστερά

9 Οκτωβρίου, 2016|

...όχι μόνο δεν προγραμματίζει να καταργήσει τα ΜΑΤ και να εκδημοκρατίσει την αστυνομία, αλλά χρειάζεται τα ΜΑΤ με σκοπό να εφαρμόσει την πολιτική της...

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΑΤ και Αριστερά

Πόλεμος στον πόλεμο

11 Φεβρουαρίου, 2016|

Η Δύση τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως έρμαιο της τρομοκρατίας, προφυλασσόμενη από τις συνέπειες που προκαλεί. Επιχειρεί με το ίδιο νόμισμα δηλαδή με τρομοκρατία. Μόνο που είναι νόμιμη, αφού έχει την έγκριση οργανισμών και θεσμών όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πόλεμος στον πόλεμο

Cold Spots

9 Νοεμβρίου, 2015|

Το προσφυγικό είναι ένα φλέγον ερώτημα το οποίο μένει αναπάντητο όλα αυτά τα χρόνια που το αντιμετωπίζει η χώρα. Είναι γνωστό, ότι οι υπηρεσίες ασύλου δεν έχουν πρόβλημα μόνο τώρα που η εισροή προσφύγων είναι ανοδική, αναποτελεσματικότητα προϋπήρχε χρόνια πριν.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Cold Spots

Χρέος μας το Χρέος

8 Νοεμβρίου, 2015|

Το χρέος της Ελλάδας έχει γίνει πρώτη είδηση. Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να το πιστωθεί ως κατάκτηση. Μένει, όμως, να δούμε πώς διαμορφώνεται το πεδίο γύρω από αυτό το ζήτημα. Το δημόσιο χρέος τραβάει την ανηφόρα και με βάση το τρίτο μνημόνιο, όπως και με τα δύο προηγούμενα, θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χρέος μας το Χρέος

   Social Mix   

πρόσφατα the cocktail party
  • Αριστοτέλης Ιωάννου "Δύο καλοκαίρια" - Σε `1

Δύο καλοκαίρια

8 Μαΐου, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δύο καλοκαίρια

Το καλοκαίρι με προλαβαίνει απροετοίμαστο όπως η καταιγίδα στη μέση του δρόμου, ψάχνω ένα μέρος να κρυφτώ. Είναι ανυπόφορη η ζέστη, ο καύσωνας, το καθαρό χρώμα του ουρανού και της θάλασσας.

  • Οι λέξεις του ΚΚΕ

Οι λέξεις του ΚΚΕ | Οι λέξεις των κομμάτων, 4ο μέρος

1 Απριλίου, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι λέξεις του ΚΚΕ | Οι λέξεις των κομμάτων, 4ο μέρος

Το ΚΚΕ είναι από τα λιγοστά κομμουνιστικά κόμματα που άντεξαν μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Ένας σημαντικός λόγος αυτής της αντοχής στο χρόνο είναι η πεποίθηση ότι το κόμμα αποτελεί ισχυρό καθοδηγητικό όργανο και πρώτιστο παράγοντα για την προετοιμασία και την προοπτική της σοσιαλιστικής επανάστασης.

  • Ένας κατακτητής αφηγήται

Ένας κατακτητής αφηγείται

14 Μαρτίου, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένας κατακτητής αφηγείται

  Ένας κατακτητής αφηγείται 

  • Ζαν Πολ Σαρτρ -Ένας καταδικασμένος ελέυθερος

Ζαν Πωλ Σαρτρ, ένας καταδικασμένος ελεύθερος

2 Μαρτίου, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ζαν Πωλ Σαρτρ, ένας καταδικασμένος ελεύθερος

Σύμφωνα με τον Σαρτρ ο συγγραφέας και γενικότερα ο καλλιτέχνης γεννιέται, από μέσα του προκύπτουν οι αισθητικές αξίες, είναι ελεύθερος γι’ αυτό δημιουργεί. Ο ίδιος σε συνέντευξή του έλεγε ότι “ η λογοτεχνία θα πρέπει να είναι το έργο ανθρώπων που βλέπουν ξεκάθαρα και που παίρνουν υπ’ όψιν τους το σύνολο της ανθρωπότητας.

  • Ο γλύπτης

Ο γλύπτης

22 Φεβρουαρίου, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο γλύπτης

Καμιά φορά έτσι όπως χτυπάω τις πέτρες νιώθω να είμαι από το ίδιο υλικό, τραντάζομαι μαζί, αναπνέω τις αιωρήσεις τους. Όσα σκέφτομαι είναι οι ατέρμονοι στοχασμοί τους. Βλέπω στο βάθος να έρχονται συγγενείς που δεν πρόλαβα, ψιθυρίζοντας ακατάληπτες ιστορίες, σκόρπια αποσπάσματα μιας ηλικίας φευγάτης.