Εντευκτήριο 2016-10-29T02:54:21+00:00
  • η κουλτούρα της σιωπής thecocktailparty.gr

    Η κουλτούρα της σιωπής

    Από την άλλη πλευρά μια εκκωφαντική σιωπή από τους ανθρώπους του πνεύματος για όλα αυτά τα καθημερινά βιώματα των ανθρώπων, χωρίς να χρειάζεται η αποτύπωση καμίας έρευνας, για να γίνει αντιληπτή η αποστέρηση που βιώνουν.

  Περισσότερα στην κατηγορία   

Η ρητορική της απελπισίας

Ιούνιος 4th, 2017|

Η αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους επικοινωνιακά, χωρίς άμεσο σχέδιο, το μόνο που εξασφαλίζει είναι μια εικόνα απελπισίας. Όπου η γραβάτα και οι ατάκες αγνοούν επιδεικτικά τη σημασία των πολιτικών αποφάσεων για το κοινωνικό σύνολο.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ρητορική της απελπισίας

Σαν φάρσα

Μάιος 18th, 2017|

Η πλειοψηφία της κοινωνίας παρακολουθεί αμέτοχη, ψηφίζοντας τον κανένα, εγκλωβισμένη σε έναν άκρατο συναισθηματισμό που μπορεί να πάρει τη μορφή του φανατισμού. Είναι έτοιμη και πάλι να πουλήσει ασύνετα την ψήφο της σε όποιον κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σαν φάρσα

Κρείττον το σιωπάν

Μάιος 3rd, 2017|

Ο αρχικός ενθουσιασμός για τη συμφωνία και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης δεν παρέμεινε αμείωτος υπό τη συνοδεία μειωτικών όρων. Είναι προφανής ο περεταίρω περιορισμός της πολιτικής εξουσίας, εφόσον νομοθετούνται μέτρα για μια περίοδο στην οποία δεν είναι ακόμα γνωστή η κυβερνητική πλειο

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κρείττον το σιωπάν

Ένας παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος

Απρίλιος 23rd, 2017|

Ένας πυρηνικός πόλεμος δεν είναι κάτι μυθικό, ούτε αναπόδραστο, οι καταστροφές που έχει βιώσει ο πλανήτης από τους πολέμους δεν ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. « Η εικόνα της ολότελα κατεστραμμένης Χιροσίμα από μια μοναδική βόμβα πρέπει να μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό οποιουδήποτε αισθάνεται να τον αφορά η μοίρα αυτού του κόσμου».

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένας παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος

Δημοκρατία υπό εξαφάνιση

Μάρτιος 15th, 2017|

Όταν μιλάμε για κοινοβουλευτική κρίση χρειάζεται να εντοπίσουμε τα συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία στραγγαλίζουν τη δημοκρατία αφαιρούν ελευθερίες και δικαιώματα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δημοκρατία υπό εξαφάνιση

Το Ευρωπαϊκό όνειρο

Φεβρουάριος 21st, 2017|

Οι υποστηρικτές με κάθε θυσία του ευρωπαϊκού ονείρου, οι μένουμε Ευρώπη, όπως οι ίδιοι θέλησαν να αποκαλούνται, κινδυνολογούν με πάθος για τις τυχόν διεκδικήσεις μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο των μνημονίων.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Ευρωπαϊκό όνειρο

Δανειστή επιτρέποντος

Φεβρουάριος 8th, 2017|

Το ψευτοδίλημμα το οποίο βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή των συντηρητικών δυνάμεων τροφοδοτείται από τις δικές του επιλογές διακυβέρνησης, οι οποίες επαναφέρουν αυτές τις δυνάμεις και δημιουργούν το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον στήριξή τους από την κοινωνία.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δανειστή επιτρέποντος

Η εκπροσώπηση σε αδιέξοδο

Ιανουάριος 18th, 2017|

Η κρίση των κομμάτων είναι παρούσα. Αυτή η συνθήκη έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της δημοκρατίας, των ελευθεριών, αναπαράγοντας αποκλειστικά ό, τι είναι ανώδυνο και ελκτικό.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η εκπροσώπηση σε αδιέξοδο

Τα πουλιά των Θεοφανίων

Ιανουάριος 6th, 2017|

. Ένα βουλευτικό σώμα από την «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ, την κεντροαριστερά, τη δεξιά και την ακροδεξιά που υιοθετεί το χειροφίλημα, την παρουσία σε κάθε θρησκευτική εορτή, τελετές, δοξολογίες, περιφορές εικόνων, για να τους βλέπει το εκλογικό σώμα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα πουλιά των Θεοφανίων

Ένας φανταστικός προϋπολογισμός

Δεκέμβριος 13th, 2016|

Αυτή η εικόνα με τις διαρθρωτικές αλλαγές να αποτελούν το στόχο έχει μόνο καταφέρει να μειώνει συνεχώς τις δαπάνες των νοικοκυριών, την κατανάλωση και την όποια επιχειρηματική πρόθεση.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένας φανταστικός προϋπολογισμός

Το εμπροσθοβαρές 3ο Μνημόνιο

Νοέμβριος 17th, 2016|

Τελικά το 3ο Μνημόνιο δεν είναι ούτε εμπροσθοβαρές, ούτε το τελευταίο, είναι η συνέχεια της ακραίας λιτότητας και έχει πολλά επεισόδια ακόμα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το εμπροσθοβαρές 3ο Μνημόνιο

Χίλαρι VS Τραμπ, Εις άτοπον απαγωγή

Νοέμβριος 9th, 2016|

Ο Μπέρνι Σάντερς δεν ήταν εκεί να εκφράσει αυτό τον κόσμο που ξέρει καλά τι εξυπηρετούν οι Κλίντον και η πολιτική τους.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χίλαρι VS Τραμπ, Εις άτοπον απαγωγή

Το τσίρκο

Οκτώβριος 31st, 2016|

Η πολιτική ζωή μοιάζει με ένα περιοδεύων τσίρκο που δίνει παραστάσεις σε πρώτη ευκαιρία. Προσωρινά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει την ευθύνη των...

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το τσίρκο

ΜΑΤ και Αριστερά

Οκτώβριος 9th, 2016|

...όχι μόνο δεν προγραμματίζει να καταργήσει τα ΜΑΤ και να εκδημοκρατίσει την αστυνομία, αλλά χρειάζεται τα ΜΑΤ με σκοπό να εφαρμόσει την πολιτική της...

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΑΤ και Αριστερά

Πόλεμος στον πόλεμο

Φεβρουάριος 11th, 2016|

Η Δύση τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως έρμαιο της τρομοκρατίας, προφυλασσόμενη από τις συνέπειες που προκαλεί. Επιχειρεί με το ίδιο νόμισμα δηλαδή με τρομοκρατία. Μόνο που είναι νόμιμη, αφού έχει την έγκριση οργανισμών και θεσμών όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πόλεμος στον πόλεμο

Cold Spots

Νοέμβριος 9th, 2015|

Το προσφυγικό είναι ένα φλέγον ερώτημα το οποίο μένει αναπάντητο όλα αυτά τα χρόνια που το αντιμετωπίζει η χώρα. Είναι γνωστό, ότι οι υπηρεσίες ασύλου δεν έχουν πρόβλημα μόνο τώρα που η εισροή προσφύγων είναι ανοδική, αναποτελεσματικότητα προϋπήρχε χρόνια πριν.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Cold Spots

Χρέος μας το Χρέος

Νοέμβριος 8th, 2015|

Το χρέος της Ελλάδας έχει γίνει πρώτη είδηση. Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να το πιστωθεί ως κατάκτηση. Μένει, όμως, να δούμε πώς διαμορφώνεται το πεδίο γύρω από αυτό το ζήτημα. Το δημόσιο χρέος τραβάει την ανηφόρα και με βάση το τρίτο μνημόνιο, όπως και με τα δύο προηγούμενα, θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χρέος μας το Χρέος
Load More Posts

   Social Mix   

πρόσφατα the cocktail party
  • Η ηλικία της θάλασσας

Η ηλικία της θάλασσας

Αύγουστος 7th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ηλικία της θάλασσας

Η θάλασσα έχει την ηλικία του πλανήτη, αλλά μπορούμε να μετρήσουμε τα χρόνια της και με έναν άλλο τρόπο, από τότε που ο άνθρωπος μέσω της τέχνης, ειδικότερα της λογοτεχνίας, άρχισε να μιλάει για αυτήν.

  • Βαρουφάκης thecocktailparty.gr

Πρώτη φορά

Ιούλιος 27th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρώτη φορά

...καλώς ή κακώς ο Βαρουφάκης, κατείχε από τις σπουδαιότερες θέσεις σε μια πολύ σημαντική περίοδο της πολιτικής ιστορίας του τόπου, η οποία ενδεχομένως να απασχολεί για πολλά χρόνια το πολιτικό σύστημα, όχι μόνο της Ελλάδας.

  • μιχάλης γκανάς προσωπικό thecocktailparty.gr

Μιχάλης Γκανάς, “Προσωπικό”

Ιούλιος 7th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μιχάλης Γκανάς, “Προσωπικό”

Επειδή η ζωή μας μοιάζει να φυραίνει μέρα τη μέρα, δε θα πει πως η ζωή δεν αξίζει τον κόπο.Επειδή σ´ αγάπησα και σ´ αγαπώ ακόμη κι ας μην είναι όπως παλιά, δε θα πει πως πέθανε η αγάπη, κουράστηκε ίσως, σαν καθετί που ανασαίνει.

  • Τσακνής Ραχήλ ΣΚΑΣΕ

Η Αλίκη στη χώρα του ΣΚΑΣΕ

Ιούλιος 5th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Αλίκη στη χώρα του ΣΚΑΣΕ

Το Σκάσε του Τσακνή δείχνει την απομάγευση της εξουσίας. Αλλά αν η πτώση σε μια λαγότρυπα οδηγεί σε ένα φανταστικό κόσμο, η πτώση σε μια προεδρική θέση οδηγεί απλώς σε στάση καθίσματος.

  • αλέξης τσίπρας μάνος στεφανίδης

Μάνος Στεφανίδης, “Ο μοιραίος Αλέξης”, Εναλλακτικές Εκδόσεις, 2017

Ιούνιος 29th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μάνος Στεφανίδης, “Ο μοιραίος Αλέξης”, Εναλλακτικές Εκδόσεις, 2017

Ο Μοιραίος Αλέξης είναι ένα βιβλίο αναμέτρησης, με τα γεγονότα, τα διλήμματα και τις διαψεύσεις μιας εποχής, η οποία μας υποχρεώνει να πάρουμε θέση, «για την υπέρβαση όλων των αδιεξόδων, για το ξεπέρασμα της κρίσης και της παρακμής.»

X