Εντευκτήριο 2016-10-29T02:54:21+00:00
εντευκτήριο the cocktail party
  • Καταλονία

    Ιδεολογικές και πραγματικές σφαίρες

    Είναι φανερό πως όποια μορφή δημοκρατικής συμμετοχής για τον αυτοκαθορισμό της κοινωνίας, προς το ξεπέρασμα της διάκρισης κράτους και κοινωνίας, πολιτικού και ιδιωτικού, συνδυασμού πολιτικής και κοινωνικής δημοκρατίας αποτελεί ισχυρό φόβητρο.

  Περισσότερα στην κατηγορία   

Η κουλτούρα της σιωπής

Ιούλιος 17th, 2017|

Από την άλλη πλευρά μια εκκωφαντική σιωπή από τους ανθρώπους του πνεύματος για όλα αυτά τα καθημερινά βιώματα των ανθρώπων, χωρίς να χρειάζεται η αποτύπωση καμίας έρευνας, για να γίνει αντιληπτή η αποστέρηση που βιώνουν.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κουλτούρα της σιωπής

Η ρητορική της απελπισίας

Ιούνιος 4th, 2017|

Η αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους επικοινωνιακά, χωρίς άμεσο σχέδιο, το μόνο που εξασφαλίζει είναι μια εικόνα απελπισίας. Όπου η γραβάτα και οι ατάκες αγνοούν επιδεικτικά τη σημασία των πολιτικών αποφάσεων για το κοινωνικό σύνολο.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ρητορική της απελπισίας

Σαν φάρσα

Μάιος 18th, 2017|

Η πλειοψηφία της κοινωνίας παρακολουθεί αμέτοχη, ψηφίζοντας τον κανένα, εγκλωβισμένη σε έναν άκρατο συναισθηματισμό που μπορεί να πάρει τη μορφή του φανατισμού. Είναι έτοιμη και πάλι να πουλήσει ασύνετα την ψήφο της σε όποιον κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σαν φάρσα

Κρείττον το σιωπάν

Μάιος 3rd, 2017|

Ο αρχικός ενθουσιασμός για τη συμφωνία και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης δεν παρέμεινε αμείωτος υπό τη συνοδεία μειωτικών όρων. Είναι προφανής ο περεταίρω περιορισμός της πολιτικής εξουσίας, εφόσον νομοθετούνται μέτρα για μια περίοδο στην οποία δεν είναι ακόμα γνωστή η κυβερνητική πλειο

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κρείττον το σιωπάν

Ένας παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος

Απρίλιος 23rd, 2017|

Ένας πυρηνικός πόλεμος δεν είναι κάτι μυθικό, ούτε αναπόδραστο, οι καταστροφές που έχει βιώσει ο πλανήτης από τους πολέμους δεν ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. « Η εικόνα της ολότελα κατεστραμμένης Χιροσίμα από μια μοναδική βόμβα πρέπει να μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό οποιουδήποτε αισθάνεται να τον αφορά η μοίρα αυτού του κόσμου».

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένας παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος

Δημοκρατία υπό εξαφάνιση

Μάρτιος 15th, 2017|

Όταν μιλάμε για κοινοβουλευτική κρίση χρειάζεται να εντοπίσουμε τα συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία στραγγαλίζουν τη δημοκρατία αφαιρούν ελευθερίες και δικαιώματα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δημοκρατία υπό εξαφάνιση

Το Ευρωπαϊκό όνειρο

Φεβρουάριος 21st, 2017|

Οι υποστηρικτές με κάθε θυσία του ευρωπαϊκού ονείρου, οι μένουμε Ευρώπη, όπως οι ίδιοι θέλησαν να αποκαλούνται, κινδυνολογούν με πάθος για τις τυχόν διεκδικήσεις μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο των μνημονίων.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Ευρωπαϊκό όνειρο

Δανειστή επιτρέποντος

Φεβρουάριος 8th, 2017|

Το ψευτοδίλημμα το οποίο βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή των συντηρητικών δυνάμεων τροφοδοτείται από τις δικές του επιλογές διακυβέρνησης, οι οποίες επαναφέρουν αυτές τις δυνάμεις και δημιουργούν το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον στήριξή τους από την κοινωνία.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δανειστή επιτρέποντος

Η εκπροσώπηση σε αδιέξοδο

Ιανουάριος 18th, 2017|

Η κρίση των κομμάτων είναι παρούσα. Αυτή η συνθήκη έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της δημοκρατίας, των ελευθεριών, αναπαράγοντας αποκλειστικά ό, τι είναι ανώδυνο και ελκτικό.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η εκπροσώπηση σε αδιέξοδο

Τα πουλιά των Θεοφανίων

Ιανουάριος 6th, 2017|

. Ένα βουλευτικό σώμα από την «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ, την κεντροαριστερά, τη δεξιά και την ακροδεξιά που υιοθετεί το χειροφίλημα, την παρουσία σε κάθε θρησκευτική εορτή, τελετές, δοξολογίες, περιφορές εικόνων, για να τους βλέπει το εκλογικό σώμα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα πουλιά των Θεοφανίων

Ένας φανταστικός προϋπολογισμός

Δεκέμβριος 13th, 2016|

Αυτή η εικόνα με τις διαρθρωτικές αλλαγές να αποτελούν το στόχο έχει μόνο καταφέρει να μειώνει συνεχώς τις δαπάνες των νοικοκυριών, την κατανάλωση και την όποια επιχειρηματική πρόθεση.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένας φανταστικός προϋπολογισμός

Το εμπροσθοβαρές 3ο Μνημόνιο

Νοεμβρίου 17th, 2016|

Τελικά το 3ο Μνημόνιο δεν είναι ούτε εμπροσθοβαρές, ούτε το τελευταίο, είναι η συνέχεια της ακραίας λιτότητας και έχει πολλά επεισόδια ακόμα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το εμπροσθοβαρές 3ο Μνημόνιο

Χίλαρι VS Τραμπ, Εις άτοπον απαγωγή

Νοεμβρίου 9th, 2016|

Ο Μπέρνι Σάντερς δεν ήταν εκεί να εκφράσει αυτό τον κόσμο που ξέρει καλά τι εξυπηρετούν οι Κλίντον και η πολιτική τους.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χίλαρι VS Τραμπ, Εις άτοπον απαγωγή

Το τσίρκο

Οκτώβριος 31st, 2016|

Η πολιτική ζωή μοιάζει με ένα περιοδεύων τσίρκο που δίνει παραστάσεις σε πρώτη ευκαιρία. Προσωρινά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει την ευθύνη των...

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το τσίρκο

ΜΑΤ και Αριστερά

Οκτώβριος 9th, 2016|

...όχι μόνο δεν προγραμματίζει να καταργήσει τα ΜΑΤ και να εκδημοκρατίσει την αστυνομία, αλλά χρειάζεται τα ΜΑΤ με σκοπό να εφαρμόσει την πολιτική της...

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΑΤ και Αριστερά

Πόλεμος στον πόλεμο

Φεβρουάριος 11th, 2016|

Η Δύση τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως έρμαιο της τρομοκρατίας, προφυλασσόμενη από τις συνέπειες που προκαλεί. Επιχειρεί με το ίδιο νόμισμα δηλαδή με τρομοκρατία. Μόνο που είναι νόμιμη, αφού έχει την έγκριση οργανισμών και θεσμών όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πόλεμος στον πόλεμο

Cold Spots

Νοεμβρίου 9th, 2015|

Το προσφυγικό είναι ένα φλέγον ερώτημα το οποίο μένει αναπάντητο όλα αυτά τα χρόνια που το αντιμετωπίζει η χώρα. Είναι γνωστό, ότι οι υπηρεσίες ασύλου δεν έχουν πρόβλημα μόνο τώρα που η εισροή προσφύγων είναι ανοδική, αναποτελεσματικότητα προϋπήρχε χρόνια πριν.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Cold Spots

Χρέος μας το Χρέος

Νοεμβρίου 8th, 2015|

Το χρέος της Ελλάδας έχει γίνει πρώτη είδηση. Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να το πιστωθεί ως κατάκτηση. Μένει, όμως, να δούμε πώς διαμορφώνεται το πεδίο γύρω από αυτό το ζήτημα. Το δημόσιο χρέος τραβάει την ανηφόρα και με βάση το τρίτο μνημόνιο, όπως και με τα δύο προηγούμενα, θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χρέος μας το Χρέος

   Social Mix   

πρόσφατα the cocktail party
  • Οι λέξεις του ΠΑΣΟΚ

Οι λέξεις του ΠΑΣΟΚ | Το λεξιλόγιο των κομμάτων, 3ο μέρος

Νοεμβρίου 21st, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι λέξεις του ΠΑΣΟΚ | Το λεξιλόγιο των κομμάτων, 3ο μέρος

Μετά τις εκλογές στην κεντροαριστερά και την επικράτηση της Φώφης Γεννηματά, προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι δεδομένο ότι ο νέος φορέας θα είναι μια συνέχεια, ένα γέννημα, θρέμμα του ΠΑΣΟΚ.

  • οι ειδήσεις των οκτώμισι

Οι ειδήσεις των οκτώμισι

Νοεμβρίου 13th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι ειδήσεις των οκτώμισι

“Έχασες την ευκαιρία γιατί οι άλλοι ήρθαν ακριβώς”. Ο καλύτερος με διαφορά για τη θέση, στεκόμουν υπομονετικά στον προθάλαμο να τελειώσω το τσιγάρο, έβλεπα να μπαίνουν ένας ένας, αλλά αυτό το “ακριβώς” δεν το περίμενα.

  • Τ.Σ. Έλιοτ

Τ.Σ. Έλιοτ, έξω από τα όρια του χρόνου

Νοεμβρίου 2nd, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τ.Σ. Έλιοτ, έξω από τα όρια του χρόνου

Ο Τόμας Στερν Έλιοτ κατάφερε να ανατρέψει το λεκτικό κατεστημένο της Αγγλικής ποίησης με όλες τις προεκτάσεις στην Παγκόσμια ποίηση. Η προτεραιότητα του όπως καταγράφεται στο συνθετικό ποίημα « Η Έρημη χώρα» είναι να διαπιστωθεί με απόλυτη ειλικρίνεια μέσα στην ποίηση η ελεεινή κατάσταση της ανθρωπότητας και ειδικότερα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

  • τρίτος δρόμος δεξιά

Τρίτος δρόμος… δεξιά

Οκτώβριος 28th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τρίτος δρόμος… δεξιά

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Τραμπ εκπροσωπώντας αποκλειστικά την Ελλάδα, καμία άλλη χώρα, άποψη, ιδέα, ή κόμμα. Η Ελλάδα του είπε να μεταφέρει στον Τραμπ τις ευχαριστίες, το σεβασμό για τις δημοκρατικές αξίες του και την ακριβή έκφραση, «διαβολικός αλλά είναι για καλό».

  • όλα στο φως

Όλα στο φως

Οκτώβριος 24th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όλα στο φως

Τότε τα ταξίδια σε άλλες χώρες άνοιγαν το πεδίο για ποικίλες ανακαλύψεις, τώρα ανοίγουν το πεδίο για κοινές συνεντεύξεις και φιλοφρονήσεις ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων και θέσεων, προέχει άλλωστε το επενδυτικό προφίλ του εξερευνητή- αρχηγού.