Σημεία + Τέρατα 2016-12-22T17:14:40+00:00
  • Βαρουφάκης thecocktailparty.gr

    Πρώτη φορά

    ...καλώς ή κακώς ο Βαρουφάκης, κατείχε από τις σπουδαιότερες θέσεις σε μια πολύ σημαντική περίοδο της πολιτικής ιστορίας του τόπου, η οποία ενδεχομένως να απασχολεί για πολλά χρόνια το πολιτικό σύστημα, όχι μόνο της Ελλάδας.

  Περισσότερα στην κατηγορία   

Η Αλίκη στη χώρα του ΣΚΑΣΕ

Ιούλιος 5th, 2017|

Το Σκάσε του Τσακνή δείχνει την απομάγευση της εξουσίας. Αλλά αν η πτώση σε μια λαγότρυπα οδηγεί σε ένα φανταστικό κόσμο, η πτώση σε μια προεδρική θέση οδηγεί απλώς σε στάση καθίσματος.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Αλίκη στη χώρα του ΣΚΑΣΕ

Πόσο έχει ένα MEGA;

Μάιος 30th, 2017|

Βεβαίως, ο κάθε θεατής έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει το λόγο του μέσου. Μόνο που η δυνατότητα αυτή μηδενίζεται από την τεράστια υπεροχή του μέσου. Ένας λόγος αυθεντίας, ο οποίος εμφανίζει αποκλειστικά τις αξιολογήσεις και τους χρωματισμούς, πάντα κατά βούληση, καλύπτοντας, σχεδόν εξαφανίζοντας, τα ίδια τα γεγονότα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πόσο έχει ένα MEGA;

Σα βγεις στον πηγαιμό

Απρίλιος 21st, 2017|

«Αρκεί να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα», είπε χαμογελαστός πριν λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Κέρκυρα. Αγνόησε επιδεικτικά το στίχο του Κ.Π Καβάφη, ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σα βγεις στον πηγαιμό

Φως στο κενό

Μάρτιος 28th, 2017|

Στο «Περί Φωτίσεως» ο Ζοζέ Σαραμάγκου περιγράφει μια σύγχρονη δυτική δημοκρατία, η οποία βρίσκεται σε ακραία κρίση. Γίνονται βουλευτικές εκλογές και η καταμέτρηση των ψήφων στην πρωτεύουσα αναδεικνύει πρώτη δύναμη το λευκό με ποσοστό περίπου 70%. Οι εκλογές επαναλαμβάνονται την επόμενη Κυριακή και το λευκό ξεπερνά το 80%.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φως στο κενό

Κάτω οι μασκαράδες

Φεβρουάριος 27th, 2017|

Τον πέτυχα στο δρόμο τυχαία. Είχε την παρέλαση με άρματα και πολύ χορό. Συνέπεσαν οι Απόκριες με τις συζητήσεις για τη β´ αξιολόγηση και τους πανηγυρισμούς της τεράστιας επιτυχίας. Βέβαια δεν υπήρξε ολοκλήρωση της συμφωνίας και οι δηλώσεις ήταν κάπως αντιφατικές.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κάτω οι μασκαράδες

Τι είναι αυτό;

Φεβρουάριος 1st, 2017|

Εκλογές, έξοδος στις αγορές, διαπραγμάτευση, αξιολόγηση, πλεόνασμα, χρέος, και ξαφνικά εμφανίζεται μια Διαστημική Υπηρεσία ως πρώτη είδηση. Η ανακοίνωση της υπηρεσίας αυτής συμπίπτει με την ανακαίνιση του ζητήματος για το Grexit.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τι είναι αυτό;

Αλάτι και…. μισθός

Ιανουάριος 12th, 2017|

Το αλάτι βγήκε από την αφάνεια της κουζίνας, έγινε κεντρικό πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα. Βοήθησε το χιόνι αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης με την περίφημη φράση του «πέτρωσε το αλάτι» που ο ίδιος προέβλεψε ότι θα γίνει το ανέκδοτο της χρονιάς.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αλάτι και…. μισθός

Οι φίλοι μου τα τέρατα

Δεκέμβριος 22nd, 2016|

Μερικές δεκαετίες αργότερα και όλα συνεχίζουν όπως πρέπει. Τα τέρατα, οι ρυπαροί εισβολείς από άλλους κόσμους και τα εγκεφαλικά παράσιτα, αποτελούν μέρος του ανάγλυφου της μνήμης, στριμωγμένα κάπου στην άκρη, ταλαιπωρημένα από την λογική.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι φίλοι μου τα τέρατα

Το μήλο κάτω από τον Μηλιό

Νοέμβριος 30th, 2016|

Όμως η υπομονή μοιάζει να εξαντλήθηκε νωρίς, δύσκολοι καιροί για να ξεροσταλιάζεις σε αμφιθέατρα. Αποδέχτηκε ένα κομμάτι ξερό ψωμί.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το μήλο κάτω από τον Μηλιό

Ο Μπακαλόγατος

Νοέμβριος 24th, 2016|

...η Αχτσιόγλου, επαγγελματίας ηθοποιός με διεθνείς εμφανίσεις, σπουδαίες δουλειές. Της δώσαν το χαρτοφυλάκιο του εργασίας, έψαχνε να βρει τα χαρτιά, τίποτα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Μπακαλόγατος

Υπουργείο Παιδείας για χειροΦΙΛΗμα

Νοέμβριος 5th, 2016|

Φεύγει, λοιπόν, ο πιο επιτυχημένος Υπουργός σε μια αποτυχημένη Κυβέρνηση. Ο Υπουργός που κατάφερε να μειώσει τις προσλήψεις στο σχολεία περισσότερο και από την Άννα Διαμαντοπούλου.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπουργείο Παιδείας για χειροΦΙΛΗμα

Εκλογικός Ανασχηματισμός

Οκτώβριος 29th, 2016|

ξεχύνεται καθώς οι εκλογές πλησιάζουν. Παράλληλα τα δομικά υλικά συνταράσσονται με τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκλογικός Ανασχηματισμός

Ανασφάλιστο Ασφαλιστικό

Φεβρουάριος 15th, 2016|

Το ασφαλιστικό τρελένεται για τις συντάξεις, αλλά πεθαίνει για δουλειά. Εκεί βρίσκεται το κλειδί της χρηματοδότησης του. Υπάρχουν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης γνωστοί και παντελώς εξαιρετέοι.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανασφάλιστο Ασφαλιστικό

Backstage

Νοέμβριος 8th, 2015|

Αυτό που πέρασε στα ψιλά ήταν η επίσκεψη του Νίκου Παππά στη Μακρόνησο, ως φόρος τιμής στους εξόριστους, λίγο πριν τη δημοπράτηση των αδειών.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Backstage

Ακριβέ μου Κούλη

Νοέμβριος 7th, 2015|

Ο Άδωνις, ο Μητσοτάκης, ο Τζιτζικώστας και ο Μεϊμαράκης. Τα προγνωστικά, έδιναν τον Μεϊμαράκη, καθώς ήταν ο πιο πετυχημένος, εφόσον κατάφερε να χάσει τις εκλογές.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ακριβέ μου Κούλη
Load More Posts

   Social Mix   

πρόσφατα the cocktail party
  • Η ηλικία της θάλασσας

Η ηλικία της θάλασσας

Αύγουστος 7th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ηλικία της θάλασσας

Η θάλασσα έχει την ηλικία του πλανήτη, αλλά μπορούμε να μετρήσουμε τα χρόνια της και με έναν άλλο τρόπο, από τότε που ο άνθρωπος μέσω της τέχνης, ειδικότερα της λογοτεχνίας, άρχισε να μιλάει για αυτήν.

  • η κουλτούρα της σιωπής thecocktailparty.gr

Η κουλτούρα της σιωπής

Ιούλιος 17th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κουλτούρα της σιωπής

Από την άλλη πλευρά μια εκκωφαντική σιωπή από τους ανθρώπους του πνεύματος για όλα αυτά τα καθημερινά βιώματα των ανθρώπων, χωρίς να χρειάζεται η αποτύπωση καμίας έρευνας, για να γίνει αντιληπτή η αποστέρηση που βιώνουν.

  • μιχάλης γκανάς προσωπικό thecocktailparty.gr

Μιχάλης Γκανάς, “Προσωπικό”

Ιούλιος 7th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μιχάλης Γκανάς, “Προσωπικό”

Επειδή η ζωή μας μοιάζει να φυραίνει μέρα τη μέρα, δε θα πει πως η ζωή δεν αξίζει τον κόπο.Επειδή σ´ αγάπησα και σ´ αγαπώ ακόμη κι ας μην είναι όπως παλιά, δε θα πει πως πέθανε η αγάπη, κουράστηκε ίσως, σαν καθετί που ανασαίνει.

  • αλέξης τσίπρας μάνος στεφανίδης

Μάνος Στεφανίδης, “Ο μοιραίος Αλέξης”, Εναλλακτικές Εκδόσεις, 2017

Ιούνιος 29th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μάνος Στεφανίδης, “Ο μοιραίος Αλέξης”, Εναλλακτικές Εκδόσεις, 2017

Ο Μοιραίος Αλέξης είναι ένα βιβλίο αναμέτρησης, με τα γεγονότα, τα διλήμματα και τις διαψεύσεις μιας εποχής, η οποία μας υποχρεώνει να πάρουμε θέση, «για την υπέρβαση όλων των αδιεξόδων, για το ξεπέρασμα της κρίσης και της παρακμής.»

  • Ο ίσκιος του ήλιου thecocktailparty.gr

Ο ίσκιος του ήλιου

Ιούνιος 27th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο ίσκιος του ήλιου

Είναι μια λευκή γραμμή, όπου ανοίγω να γράψω κάτι. Επεκτείνεται διαρκώς, δεν προλαβαίνω. Φτάνω στο τέλος της σελίδας, εκείνη γυρίζει στην επόμενη. Κλείνω το πρώτο κεφάλαιο και ξέρω ότι θα συνεχίσει να υπάρχει.

X