Σημεία + Τέρατα2016-12-22T17:14:40+02:00
σημεία και τέρατα the cocktail party
  • 2018 Σημεία και Τέρατα

    Πρωτοχρονιάτικο ντόμινο

    Την πρώτη μέρα του χρόνου ονειρεύτηκα τον Τσακαλώτο να ουρλιάζει στη βουλή, με θέμα ένα πολυνομοσχέδιο 1.326 σελίδων, για το αποτύπωμα της αριστεράς. Αν γίνει το πρόσωπο αυτής της χρονιάς πρέπει επειγόντως να κλείσω αεροπορικά εισιτήρια.

  Περισσότερα στην κατηγορία   

Τρίτος δρόμος… δεξιά

28 Οκτωβρίου, 2017|

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Τραμπ εκπροσωπώντας αποκλειστικά την Ελλάδα, καμία άλλη χώρα, άποψη, ιδέα, ή κόμμα. Η Ελλάδα του είπε να μεταφέρει στον Τραμπ τις ευχαριστίες, το σεβασμό για τις δημοκρατικές αξίες του και την ακριβή έκφραση, «διαβολικός αλλά είναι για καλό».

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τρίτος δρόμος… δεξιά

invest.gr

12 Σεπτεμβρίου, 2017|

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά τη συνέντευξη του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Eldorado Gold διαπίστωσε ότι η εταιρεία λαμβάνει ρόλο κριτή της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και τελικά συνολικά της χώρας...

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο invest.gr

Πρώτη φορά

27 Ιουλίου, 2017|

...καλώς ή κακώς ο Βαρουφάκης, κατείχε από τις σπουδαιότερες θέσεις σε μια πολύ σημαντική περίοδο της πολιτικής ιστορίας του τόπου, η οποία ενδεχομένως να απασχολεί για πολλά χρόνια το πολιτικό σύστημα, όχι μόνο της Ελλάδας.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρώτη φορά

Η Αλίκη στη χώρα του ΣΚΑΣΕ

5 Ιουλίου, 2017|

Το Σκάσε του Τσακνή δείχνει την απομάγευση της εξουσίας. Αλλά αν η πτώση σε μια λαγότρυπα οδηγεί σε ένα φανταστικό κόσμο, η πτώση σε μια προεδρική θέση οδηγεί απλώς σε στάση καθίσματος.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Αλίκη στη χώρα του ΣΚΑΣΕ

Πόσο έχει ένα MEGA;

30 Μαΐου, 2017|

Βεβαίως, ο κάθε θεατής έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει το λόγο του μέσου. Μόνο που η δυνατότητα αυτή μηδενίζεται από την τεράστια υπεροχή του μέσου. Ένας λόγος αυθεντίας, ο οποίος εμφανίζει αποκλειστικά τις αξιολογήσεις και τους χρωματισμούς, πάντα κατά βούληση, καλύπτοντας, σχεδόν εξαφανίζοντας, τα ίδια τα γεγονότα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πόσο έχει ένα MEGA;

Σα βγεις στον πηγαιμό

21 Απριλίου, 2017|

«Αρκεί να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα», είπε χαμογελαστός πριν λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Κέρκυρα. Αγνόησε επιδεικτικά το στίχο του Κ.Π Καβάφη, ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σα βγεις στον πηγαιμό

Φως στο κενό

28 Μαρτίου, 2017|

Στο «Περί Φωτίσεως» ο Ζοζέ Σαραμάγκου περιγράφει μια σύγχρονη δυτική δημοκρατία, η οποία βρίσκεται σε ακραία κρίση. Γίνονται βουλευτικές εκλογές και η καταμέτρηση των ψήφων στην πρωτεύουσα αναδεικνύει πρώτη δύναμη το λευκό με ποσοστό περίπου 70%. Οι εκλογές επαναλαμβάνονται την επόμενη Κυριακή και το λευκό ξεπερνά το 80%.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φως στο κενό

Κάτω οι μασκαράδες

27 Φεβρουαρίου, 2017|

Τον πέτυχα στο δρόμο τυχαία. Είχε την παρέλαση με άρματα και πολύ χορό. Συνέπεσαν οι Απόκριες με τις συζητήσεις για τη β´ αξιολόγηση και τους πανηγυρισμούς της τεράστιας επιτυχίας. Βέβαια δεν υπήρξε ολοκλήρωση της συμφωνίας και οι δηλώσεις ήταν κάπως αντιφατικές.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κάτω οι μασκαράδες

Τι είναι αυτό;

1 Φεβρουαρίου, 2017|

Εκλογές, έξοδος στις αγορές, διαπραγμάτευση, αξιολόγηση, πλεόνασμα, χρέος, και ξαφνικά εμφανίζεται μια Διαστημική Υπηρεσία ως πρώτη είδηση. Η ανακοίνωση της υπηρεσίας αυτής συμπίπτει με την ανακαίνιση του ζητήματος για το Grexit.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τι είναι αυτό;

Αλάτι και…. μισθός

12 Ιανουαρίου, 2017|

Το αλάτι βγήκε από την αφάνεια της κουζίνας, έγινε κεντρικό πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα. Βοήθησε το χιόνι αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης με την περίφημη φράση του «πέτρωσε το αλάτι» που ο ίδιος προέβλεψε ότι θα γίνει το ανέκδοτο της χρονιάς.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αλάτι και…. μισθός

Οι φίλοι μου τα τέρατα

22 Δεκεμβρίου, 2016|

Μερικές δεκαετίες αργότερα και όλα συνεχίζουν όπως πρέπει. Τα τέρατα, οι ρυπαροί εισβολείς από άλλους κόσμους και τα εγκεφαλικά παράσιτα, αποτελούν μέρος του ανάγλυφου της μνήμης, στριμωγμένα κάπου στην άκρη, ταλαιπωρημένα από την λογική.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι φίλοι μου τα τέρατα

Το μήλο κάτω από τον Μηλιό

30 Νοεμβρίου, 2016|

Όμως η υπομονή μοιάζει να εξαντλήθηκε νωρίς, δύσκολοι καιροί για να ξεροσταλιάζεις σε αμφιθέατρα. Αποδέχτηκε ένα κομμάτι ξερό ψωμί.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το μήλο κάτω από τον Μηλιό

Ο Μπακαλόγατος

24 Νοεμβρίου, 2016|

...η Αχτσιόγλου, επαγγελματίας ηθοποιός με διεθνείς εμφανίσεις, σπουδαίες δουλειές. Της δώσαν το χαρτοφυλάκιο του εργασίας, έψαχνε να βρει τα χαρτιά, τίποτα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Μπακαλόγατος

Υπουργείο Παιδείας για χειροΦΙΛΗμα

5 Νοεμβρίου, 2016|

Φεύγει, λοιπόν, ο πιο επιτυχημένος Υπουργός σε μια αποτυχημένη Κυβέρνηση. Ο Υπουργός που κατάφερε να μειώσει τις προσλήψεις στο σχολεία περισσότερο και από την Άννα Διαμαντοπούλου.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπουργείο Παιδείας για χειροΦΙΛΗμα

Ανασφάλιστο Ασφαλιστικό

15 Φεβρουαρίου, 2016|

Το ασφαλιστικό τρελένεται για τις συντάξεις, αλλά πεθαίνει για δουλειά. Εκεί βρίσκεται το κλειδί της χρηματοδότησης του. Υπάρχουν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης γνωστοί και παντελώς εξαιρετέοι.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανασφάλιστο Ασφαλιστικό

Backstage

8 Νοεμβρίου, 2015|

Αυτό που πέρασε στα ψιλά ήταν η επίσκεψη του Νίκου Παππά στη Μακρόνησο, ως φόρος τιμής στους εξόριστους, λίγο πριν τη δημοπράτηση των αδειών.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Backstage

Ακριβέ μου Κούλη

7 Νοεμβρίου, 2015|

Ο Άδωνις, ο Μητσοτάκης, ο Τζιτζικώστας και ο Μεϊμαράκης. Τα προγνωστικά, έδιναν τον Μεϊμαράκη, καθώς ήταν ο πιο πετυχημένος, εφόσον κατάφερε να χάσει τις εκλογές.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ακριβέ μου Κούλη

   Social Mix   

πρόσφατα the cocktail party
  • Αριστοτέλης Ιωάννου "Δύο καλοκαίρια" - Σε `1

Δύο καλοκαίρια

8 Μαΐου, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δύο καλοκαίρια

Το καλοκαίρι με προλαβαίνει απροετοίμαστο όπως η καταιγίδα στη μέση του δρόμου, ψάχνω ένα μέρος να κρυφτώ. Είναι ανυπόφορη η ζέστη, ο καύσωνας, το καθαρό χρώμα του ουρανού και της θάλασσας.

  • Οι λέξεις του ΚΚΕ

Οι λέξεις του ΚΚΕ | Οι λέξεις των κομμάτων, 4ο μέρος

1 Απριλίου, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι λέξεις του ΚΚΕ | Οι λέξεις των κομμάτων, 4ο μέρος

Το ΚΚΕ είναι από τα λιγοστά κομμουνιστικά κόμματα που άντεξαν μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Ένας σημαντικός λόγος αυτής της αντοχής στο χρόνο είναι η πεποίθηση ότι το κόμμα αποτελεί ισχυρό καθοδηγητικό όργανο και πρώτιστο παράγοντα για την προετοιμασία και την προοπτική της σοσιαλιστικής επανάστασης.

  • Ένας κατακτητής αφηγήται

Ένας κατακτητής αφηγείται

14 Μαρτίου, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένας κατακτητής αφηγείται

  Ένας κατακτητής αφηγείται 

  • Ζαν Πολ Σαρτρ -Ένας καταδικασμένος ελέυθερος

Ζαν Πωλ Σαρτρ, ένας καταδικασμένος ελεύθερος

2 Μαρτίου, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ζαν Πωλ Σαρτρ, ένας καταδικασμένος ελεύθερος

Σύμφωνα με τον Σαρτρ ο συγγραφέας και γενικότερα ο καλλιτέχνης γεννιέται, από μέσα του προκύπτουν οι αισθητικές αξίες, είναι ελεύθερος γι’ αυτό δημιουργεί. Ο ίδιος σε συνέντευξή του έλεγε ότι “ η λογοτεχνία θα πρέπει να είναι το έργο ανθρώπων που βλέπουν ξεκάθαρα και που παίρνουν υπ’ όψιν τους το σύνολο της ανθρωπότητας.

  • Ο γλύπτης

Ο γλύπτης

22 Φεβρουαρίου, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο γλύπτης

Καμιά φορά έτσι όπως χτυπάω τις πέτρες νιώθω να είμαι από το ίδιο υλικό, τραντάζομαι μαζί, αναπνέω τις αιωρήσεις τους. Όσα σκέφτομαι είναι οι ατέρμονοι στοχασμοί τους. Βλέπω στο βάθος να έρχονται συγγενείς που δεν πρόλαβα, ψιθυρίζοντας ακατάληπτες ιστορίες, σκόρπια αποσπάσματα μιας ηλικίας φευγάτης.