Σημεία + Τέρατα 2016-12-22T17:14:40+00:00
σημεία και τέρατα the cocktail party
  • τρίτος δρόμος δεξιά

    Τρίτος δρόμος… δεξιά

    Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Τραμπ εκπροσωπώντας αποκλειστικά την Ελλάδα, καμία άλλη χώρα, άποψη, ιδέα, ή κόμμα. Η Ελλάδα του είπε να μεταφέρει στον Τραμπ τις ευχαριστίες, το σεβασμό για τις δημοκρατικές αξίες του και την ακριβή έκφραση, «διαβολικός αλλά είναι για καλό».

  Περισσότερα στην κατηγορία   

invest.gr

Σεπτέμβριος 12th, 2017|

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά τη συνέντευξη του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Eldorado Gold διαπίστωσε ότι η εταιρεία λαμβάνει ρόλο κριτή της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και τελικά συνολικά της χώρας...

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο invest.gr

Πρώτη φορά

Ιούλιος 27th, 2017|

...καλώς ή κακώς ο Βαρουφάκης, κατείχε από τις σπουδαιότερες θέσεις σε μια πολύ σημαντική περίοδο της πολιτικής ιστορίας του τόπου, η οποία ενδεχομένως να απασχολεί για πολλά χρόνια το πολιτικό σύστημα, όχι μόνο της Ελλάδας.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρώτη φορά

Η Αλίκη στη χώρα του ΣΚΑΣΕ

Ιούλιος 5th, 2017|

Το Σκάσε του Τσακνή δείχνει την απομάγευση της εξουσίας. Αλλά αν η πτώση σε μια λαγότρυπα οδηγεί σε ένα φανταστικό κόσμο, η πτώση σε μια προεδρική θέση οδηγεί απλώς σε στάση καθίσματος.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Αλίκη στη χώρα του ΣΚΑΣΕ

Πόσο έχει ένα MEGA;

Μάιος 30th, 2017|

Βεβαίως, ο κάθε θεατής έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει το λόγο του μέσου. Μόνο που η δυνατότητα αυτή μηδενίζεται από την τεράστια υπεροχή του μέσου. Ένας λόγος αυθεντίας, ο οποίος εμφανίζει αποκλειστικά τις αξιολογήσεις και τους χρωματισμούς, πάντα κατά βούληση, καλύπτοντας, σχεδόν εξαφανίζοντας, τα ίδια τα γεγονότα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πόσο έχει ένα MEGA;

Σα βγεις στον πηγαιμό

Απρίλιος 21st, 2017|

«Αρκεί να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα», είπε χαμογελαστός πριν λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Κέρκυρα. Αγνόησε επιδεικτικά το στίχο του Κ.Π Καβάφη, ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σα βγεις στον πηγαιμό

Φως στο κενό

Μάρτιος 28th, 2017|

Στο «Περί Φωτίσεως» ο Ζοζέ Σαραμάγκου περιγράφει μια σύγχρονη δυτική δημοκρατία, η οποία βρίσκεται σε ακραία κρίση. Γίνονται βουλευτικές εκλογές και η καταμέτρηση των ψήφων στην πρωτεύουσα αναδεικνύει πρώτη δύναμη το λευκό με ποσοστό περίπου 70%. Οι εκλογές επαναλαμβάνονται την επόμενη Κυριακή και το λευκό ξεπερνά το 80%.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φως στο κενό

Κάτω οι μασκαράδες

Φεβρουάριος 27th, 2017|

Τον πέτυχα στο δρόμο τυχαία. Είχε την παρέλαση με άρματα και πολύ χορό. Συνέπεσαν οι Απόκριες με τις συζητήσεις για τη β´ αξιολόγηση και τους πανηγυρισμούς της τεράστιας επιτυχίας. Βέβαια δεν υπήρξε ολοκλήρωση της συμφωνίας και οι δηλώσεις ήταν κάπως αντιφατικές.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κάτω οι μασκαράδες

Τι είναι αυτό;

Φεβρουάριος 1st, 2017|

Εκλογές, έξοδος στις αγορές, διαπραγμάτευση, αξιολόγηση, πλεόνασμα, χρέος, και ξαφνικά εμφανίζεται μια Διαστημική Υπηρεσία ως πρώτη είδηση. Η ανακοίνωση της υπηρεσίας αυτής συμπίπτει με την ανακαίνιση του ζητήματος για το Grexit.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τι είναι αυτό;

Αλάτι και…. μισθός

Ιανουάριος 12th, 2017|

Το αλάτι βγήκε από την αφάνεια της κουζίνας, έγινε κεντρικό πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα. Βοήθησε το χιόνι αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης με την περίφημη φράση του «πέτρωσε το αλάτι» που ο ίδιος προέβλεψε ότι θα γίνει το ανέκδοτο της χρονιάς.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αλάτι και…. μισθός

Οι φίλοι μου τα τέρατα

Δεκέμβριος 22nd, 2016|

Μερικές δεκαετίες αργότερα και όλα συνεχίζουν όπως πρέπει. Τα τέρατα, οι ρυπαροί εισβολείς από άλλους κόσμους και τα εγκεφαλικά παράσιτα, αποτελούν μέρος του ανάγλυφου της μνήμης, στριμωγμένα κάπου στην άκρη, ταλαιπωρημένα από την λογική.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι φίλοι μου τα τέρατα

Το μήλο κάτω από τον Μηλιό

Νοεμβρίου 30th, 2016|

Όμως η υπομονή μοιάζει να εξαντλήθηκε νωρίς, δύσκολοι καιροί για να ξεροσταλιάζεις σε αμφιθέατρα. Αποδέχτηκε ένα κομμάτι ξερό ψωμί.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το μήλο κάτω από τον Μηλιό

Ο Μπακαλόγατος

Νοεμβρίου 24th, 2016|

...η Αχτσιόγλου, επαγγελματίας ηθοποιός με διεθνείς εμφανίσεις, σπουδαίες δουλειές. Της δώσαν το χαρτοφυλάκιο του εργασίας, έψαχνε να βρει τα χαρτιά, τίποτα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Μπακαλόγατος

Υπουργείο Παιδείας για χειροΦΙΛΗμα

Νοεμβρίου 5th, 2016|

Φεύγει, λοιπόν, ο πιο επιτυχημένος Υπουργός σε μια αποτυχημένη Κυβέρνηση. Ο Υπουργός που κατάφερε να μειώσει τις προσλήψεις στο σχολεία περισσότερο και από την Άννα Διαμαντοπούλου.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπουργείο Παιδείας για χειροΦΙΛΗμα

Ανασφάλιστο Ασφαλιστικό

Φεβρουάριος 15th, 2016|

Το ασφαλιστικό τρελένεται για τις συντάξεις, αλλά πεθαίνει για δουλειά. Εκεί βρίσκεται το κλειδί της χρηματοδότησης του. Υπάρχουν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης γνωστοί και παντελώς εξαιρετέοι.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανασφάλιστο Ασφαλιστικό

Backstage

Νοεμβρίου 8th, 2015|

Αυτό που πέρασε στα ψιλά ήταν η επίσκεψη του Νίκου Παππά στη Μακρόνησο, ως φόρος τιμής στους εξόριστους, λίγο πριν τη δημοπράτηση των αδειών.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Backstage

Ακριβέ μου Κούλη

Νοεμβρίου 7th, 2015|

Ο Άδωνις, ο Μητσοτάκης, ο Τζιτζικώστας και ο Μεϊμαράκης. Τα προγνωστικά, έδιναν τον Μεϊμαράκη, καθώς ήταν ο πιο πετυχημένος, εφόσον κατάφερε να χάσει τις εκλογές.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ακριβέ μου Κούλη

   Social Mix   

πρόσφατα the cocktail party
  • Οι λέξεις του ΠΑΣΟΚ

Οι λέξεις του ΠΑΣΟΚ | Το λεξιλόγιο των κομμάτων, 3ο μέρος

Νοεμβρίου 21st, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι λέξεις του ΠΑΣΟΚ | Το λεξιλόγιο των κομμάτων, 3ο μέρος

Μετά τις εκλογές στην κεντροαριστερά και την επικράτηση της Φώφης Γεννηματά, προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι δεδομένο ότι ο νέος φορέας θα είναι μια συνέχεια, ένα γέννημα, θρέμμα του ΠΑΣΟΚ.

  • οι ειδήσεις των οκτώμισι

Οι ειδήσεις των οκτώμισι

Νοεμβρίου 13th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι ειδήσεις των οκτώμισι

“Έχασες την ευκαιρία γιατί οι άλλοι ήρθαν ακριβώς”. Ο καλύτερος με διαφορά για τη θέση, στεκόμουν υπομονετικά στον προθάλαμο να τελειώσω το τσιγάρο, έβλεπα να μπαίνουν ένας ένας, αλλά αυτό το “ακριβώς” δεν το περίμενα.

  • Τ.Σ. Έλιοτ

Τ.Σ. Έλιοτ, έξω από τα όρια του χρόνου

Νοεμβρίου 2nd, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τ.Σ. Έλιοτ, έξω από τα όρια του χρόνου

Ο Τόμας Στερν Έλιοτ κατάφερε να ανατρέψει το λεκτικό κατεστημένο της Αγγλικής ποίησης με όλες τις προεκτάσεις στην Παγκόσμια ποίηση. Η προτεραιότητα του όπως καταγράφεται στο συνθετικό ποίημα « Η Έρημη χώρα» είναι να διαπιστωθεί με απόλυτη ειλικρίνεια μέσα στην ποίηση η ελεεινή κατάσταση της ανθρωπότητας και ειδικότερα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

  • όλα στο φως

Όλα στο φως

Οκτώβριος 24th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όλα στο φως

Τότε τα ταξίδια σε άλλες χώρες άνοιγαν το πεδίο για ποικίλες ανακαλύψεις, τώρα ανοίγουν το πεδίο για κοινές συνεντεύξεις και φιλοφρονήσεις ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων και θέσεων, προέχει άλλωστε το επενδυτικό προφίλ του εξερευνητή- αρχηγού.

  • Δημήτρης Πέτρου Οι αστρονόμοι

Δημήτρης Πέτρου “Οι αστρονόμοι”

Οκτώβριος 19th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δημήτρης Πέτρου “Οι αστρονόμοι”

[ Στις νέες χώρες / οι αστρονόμοι δεν γνωρίζουν / από εξόδους κινδύνου. / Σκάβουν διαρκώς το ίδιο τούνελ. ]...