Άγγελος Κατσιγιάννης      

   Πρωτοχρονιάτικο ντόμινο   

Κάνοντας τον απολογισμό για το 2018, ο Τσίπρας δε φόρεσε γραβάτα, ο Μητσοτάκης συνεχίζει να  γουρλώνει τα μάτια και έπειτα το χάος με ονόματα κοινά, Φώφη, Λεβέντης, Σταύρος.
Το ημερολόγιο του 2018 έχει φωτογραφίες από το 2017 για να θυμόμαστε ότι κάθε πέρυσι και καλύτερα.
Ο πρωθυπουργός θέλησε να ευχηθεί για το 2018 με μια φράση του Λουί Αλτουσέρ, “ Για να καταλάβει κανείς πρέπει ακόμα μια φορά να διηγηθεί την ιστορία, όπως τη διηγούνται στα παιδιά από την αρχή. Ήταν μια φορά κι έναν καιρό…”
Είναι γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη ξεκινήσει το νοικοκύρεμα στα οικονομικά του κόμματος, για το φλουρί στη βασιλόπιτα αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί ένα πεντάλεπτο. Ο Κυριάκος θέλει να περάσει το μήνυμα ότι κάθε αξία του Ευρώ μετράει.
Η βασιλόπιτα του ΚΚΕ, στο κόμμα, στον κομμουνισμό, στον Κουτσούμπα, στην Κανέλλη, στην κεντρική επιτροπή, στον καπιταλισμό, στην κρίση, στο κράτος, στην κοροϊδία, στην κοινωνική συμμαχία.
Την πρώτη μέρα του χρόνου ονειρεύτηκα τον Τσακαλώτο να ουρλιάζει στη βουλή, με θέμα ένα πολυνομοσχέδιο 1.326 σελίδων, για το αποτύπωμα της αριστεράς. Αν γίνει το πρόσωπο αυτής της χρονιάς πρέπει επειγόντως να κλείσω αεροπορικά εισιτήρια.
Καμιά έκπληξη για τη νέα χρονιά, κάθε μέρα στα δελτία θα παρουσιάζεται αναλυτικός πίνακας με τους φόρους, τις περικοπές στα επιδόματα, τους μισθούς τις συντάξεις, τις αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα και τις προσφορές των καταστημάτων.
Αν το μοντέλο της κεντροαριστεράς για την Ελλάδα είναι η Σουηδία, η ταινία “το Τετράγωνο” δίνει μια εικόνα του οράματος της ιδεατής κοινωνίας.
Η κυβέρνηση για το 2018 δεσμεύτηκε ότι θα προστατεύσει τις τράπεζες από τους πλειστηριασμούς και το αντίστροφο. Σε σχέση με την πρώτη κατοικία ούτε βήμα πίσω, θα αξιοποιηθεί η νομοθεσία και η ψηφιακή τεχνολογία .
Ο Άη Βασίλης έφερε μια καινούργια αριστερά σε καρό περιτύλιγμα και με πράσινη κορδέλα. Την έβγαλα από το κουτί, συναρμολόγησα τα κομμάτια σύμφωνα με τις οδηγίες, έπαιξα πάνω από δύο ώρες στο δωμάτιο.
Για τη χρονιά που έρχεται έχω σχεδιάσει τα πάντα, αλλά δεν έχω αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσω, η μόνη ελπίδα είναι να γίνουν εκλογές το 2019.
σημεία και τέρατα

στην Εικόνα

Πρόσφατα

  • Ένας κατακτητής αφηγήται

Ένας κατακτητής αφηγείται

Μάρτιος 14th, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένας κατακτητής αφηγείται

  Ένας κατακτη

  • Ζαν Πολ Σαρτρ -Ένας καταδικασμένος ελέυθερος

Ζαν Πωλ Σαρτρ, ένας καταδικασμένος ελεύθερος

Μάρτιος 2nd, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ζαν Πωλ Σαρτρ, ένας καταδικασμένος ελεύθερος

Ζαν Πολ Σαρτρ Ένα

  • Ο γλύπτης

Ο γλύπτης

Φεβρουάριος 22nd, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο γλύπτης

Καμιά φορά έτσι όπως χτυπάω τις πέτρες νιώθω να είμαι από το ίδιο υλικό, τραντάζομαι μαζί, αναπνέω τις αιωρήσεις τους. Όσα σκέφτομαι είναι οι ατέρμονοι στοχασμοί τους. Βλέπω στο βάθος να έρχονται συγγενείς που δεν πρόλαβα, ψιθυρίζοντας ακατάληπτες ιστορίες, σκόρπια αποσπάσματα μιας ηλικίας φευγάτης.

  • Το κυρίως πιάτο

Το κυρίως πιάτο

Φεβρουάριος 10th, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το κυρίως πιάτο

Έρχεται με μεγαλοπρέπεια, στόμφο και καμάρι. Άλλοτε με ύφος σοβαρό, μια εσωτερική συστολή, ένα ιδιαίτερος βήχας πριν ξεδιπλωθεί το κυρίως πιάτο της βραδιάς με θέμα: νομίζω ότι πρέπει να χωρίσουμε”.

  • dream song 14 John Berryman

John Berryman “Dream Song 14”

Φεβρουάριος 4th, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο John Berryman “Dream Song 14”

Η ζωή, φίλοι, είναι βαρετή. Ωστόσο δεν πρέπει να το λέμε. / Στο μεταξύ, ο ουρανός αστράφτει, τα πελάγη ποθούν, / Εμείς οι ίδιοι αστράφτουμε και ποθούμε, / Κι ενόσω η μάνα μου σαν ήμουν παιδί μου είπε / (επανειλημμένα) «Αν ομολογήσεις πως βαριέσαι / σημαίνει πως δεν έχεις...