Άγγελος Κατσιγιάννης      

   Πρωτοχρονιάτικο ντόμινο   

Κάνοντας τον απολογισμό για το 2018, ο Τσίπρας δε φόρεσε γραβάτα, ο Μητσοτάκης συνεχίζει να  γουρλώνει τα μάτια και έπειτα το χάος με ονόματα κοινά, Φώφη, Λεβέντης, Σταύρος.
Το ημερολόγιο του 2018 έχει φωτογραφίες από το 2017 για να θυμόμαστε ότι κάθε πέρυσι και καλύτερα.
Ο πρωθυπουργός θέλησε να ευχηθεί για το 2018 με μια φράση του Λουί Αλτουσέρ, “ Για να καταλάβει κανείς πρέπει ακόμα μια φορά να διηγηθεί την ιστορία, όπως τη διηγούνται στα παιδιά από την αρχή. Ήταν μια φορά κι έναν καιρό…”
Είναι γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη ξεκινήσει το νοικοκύρεμα στα οικονομικά του κόμματος, για το φλουρί στη βασιλόπιτα αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί ένα πεντάλεπτο. Ο Κυριάκος θέλει να περάσει το μήνυμα ότι κάθε αξία του Ευρώ μετράει.
Η βασιλόπιτα του ΚΚΕ, στο κόμμα, στον κομμουνισμό, στον Κουτσούμπα, στην Κανέλλη, στην κεντρική επιτροπή, στον καπιταλισμό, στην κρίση, στο κράτος, στην κοροϊδία, στην κοινωνική συμμαχία.
Την πρώτη μέρα του χρόνου ονειρεύτηκα τον Τσακαλώτο να ουρλιάζει στη βουλή, με θέμα ένα πολυνομοσχέδιο 1.326 σελίδων, για το αποτύπωμα της αριστεράς. Αν γίνει το πρόσωπο αυτής της χρονιάς πρέπει επειγόντως να κλείσω αεροπορικά εισιτήρια.
Καμιά έκπληξη για τη νέα χρονιά, κάθε μέρα στα δελτία θα παρουσιάζεται αναλυτικός πίνακας με τους φόρους, τις περικοπές στα επιδόματα, τους μισθούς τις συντάξεις, τις αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα και τις προσφορές των καταστημάτων.
Αν το μοντέλο της κεντροαριστεράς για την Ελλάδα είναι η Σουηδία, η ταινία “το Τετράγωνο” δίνει μια εικόνα του οράματος της ιδεατής κοινωνίας.
Η κυβέρνηση για το 2018 δεσμεύτηκε ότι θα προστατεύσει τις τράπεζες από τους πλειστηριασμούς και το αντίστροφο. Σε σχέση με την πρώτη κατοικία ούτε βήμα πίσω, θα αξιοποιηθεί η νομοθεσία και η ψηφιακή τεχνολογία .
Ο Άη Βασίλης έφερε μια καινούργια αριστερά σε καρό περιτύλιγμα και με πράσινη κορδέλα. Την έβγαλα από το κουτί, συναρμολόγησα τα κομμάτια σύμφωνα με τις οδηγίες, έπαιξα πάνω από δύο ώρες στο δωμάτιο.
Για τη χρονιά που έρχεται έχω σχεδιάσει τα πάντα, αλλά δεν έχω αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσω, η μόνη ελπίδα είναι να γίνουν εκλογές το 2019.
2018 Σημεία και Τέρατα
σημεία και τέρατα

στην Εικόνα

Πρόσφατα

  • Αριστοτέλης Ιωάννου "Δύο καλοκαίρια" - Σε `1

Δύο καλοκαίρια

8 Μαΐου, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δύο καλοκαίρια

Το καλοκαίρι με προλαβαίνει απροετοίμαστο όπως η καταιγίδα στη μέση του δρόμου, ψάχνω ένα μέρος να κρυφτώ. Είναι ανυπόφορη η ζέστη, ο καύσωνας, το καθαρό χρώμα του ουρανού και της θάλασσας.

  • Οι λέξεις του ΚΚΕ

Οι λέξεις του ΚΚΕ | Οι λέξεις των κομμάτων, 4ο μέρος

1 Απριλίου, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι λέξεις του ΚΚΕ | Οι λέξεις των κομμάτων, 4ο μέρος

Το ΚΚΕ είναι από τα λιγοστά κομμουνιστικά κόμματα που άντεξαν μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Ένας σημαντικός λόγος αυτής της αντοχής στο χρόνο είναι η πεποίθηση ότι το κόμμα αποτελεί ισχυρό καθοδηγητικό όργανο και πρώτιστο παράγοντα για την προετοιμασία και την προοπτική της σοσιαλιστικής επανάστασης.

  • Ένας κατακτητής αφηγήται

Ένας κατακτητής αφηγείται

14 Μαρτίου, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένας κατακτητής αφηγείται

  Ένας κατακτη

  • Ζαν Πολ Σαρτρ -Ένας καταδικασμένος ελέυθερος

Ζαν Πωλ Σαρτρ, ένας καταδικασμένος ελεύθερος

2 Μαρτίου, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ζαν Πωλ Σαρτρ, ένας καταδικασμένος ελεύθερος

Σύμφωνα με τον Σαρτρ ο συγγραφέας και γενικότερα ο καλλιτέχνης γεννιέται, από μέσα του προκύπτουν οι αισθητικές αξίες, είναι ελεύθερος γι’ αυτό δημιουργεί. Ο ίδιος σε συνέντευξή του έλεγε ότι “ η λογοτεχνία θα πρέπει να είναι το έργο ανθρώπων που βλέπουν ξεκάθαρα και που παίρνουν υπ’ όψιν τους το σύνολο της ανθρωπότητας.

  • Ο γλύπτης

Ο γλύπτης

22 Φεβρουαρίου, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο γλύπτης

Καμιά φορά έτσι όπως χτυπάω τις πέτρες νιώθω να είμαι από το ίδιο υλικό, τραντάζομαι μαζί, αναπνέω τις αιωρήσεις τους. Όσα σκέφτομαι είναι οι ατέρμονοι στοχασμοί τους. Βλέπω στο βάθος να έρχονται συγγενείς που δεν πρόλαβα, ψιθυρίζοντας ακατάληπτες ιστορίες, σκόρπια αποσπάσματα μιας ηλικίας φευγάτης.